Før du tager indfødsretsprøven, er det selvfølgelig – som altid – vigtigt at forberede sig ved at læse og lære pensum. Men det mange glemmer er, at det også er muligt at gøre andre, nemmere ting for at det bliver en god oplevelse og få lidt hjælp til at huske bedre. 

Første trin er at få nok søvn. I løbet af en hel dag, får vi mennesker mange millioner indtryk i form af dufte, lyde, informationer, mennesker omkring os osv. Det er langt fra alt, der er lige vigtigt at huske på. Derfor sker der det når du sover, at hjernen fjerner de indtryk fra dagen, som du ikke har fokus på; for at gøre det muligt at huske det, der er vigtigt. For eksempel er det ikke så vigtigt til indfødsretsprøven at du husker noget mad, du kiggede på i supermarkedet, men ikke købte. Eller at du kløede dig på næsen. Så hver gang du sover, bliver der gjort plads til at du kan lære noget nyt.

Hvordan maden, du spiser, kan hjælpe dig til indfødsretsprøven

Nogle fødevarer bliver kaldt super foods fordi de giver kroppen vigtig næring. Noget helt traditionel dansk morgenmad, der sørger for at holde energien oppe og hjernen skarp, er havregryn og æg. Blåbær, gojibærog grapefrugt kan også være et godt supplement til at give kroppen energi til dagen. Ellers kan det måske blive svært at koncentrere sig om indfødsretsprøven hvis maven knurrer, du er tørstig eller bare gerne vil derfra så du kan få et lille mellemmåltid. 

Hvad du kan gøre, når du ankommer til indfødsretsprøven

Forskning har vist, at når du smiler, sker der en mekanisme i hjernen; den tror at du er glad og frigiver stoffer i kroppen, der også frigives, når du er glad. Så hvis du er lidt nervøs eller måske ikke fik sovet godt om natten eller havde tiden til en god morgenmad inden du kom ud ad døren, kan du altid vælge at gå med et smil. Det betyder også meget for de andre omkring dig; De føler sig mere afslappede, smiler måske tilbage til dig – og så bliver du mere glad og afslappet – helt gratis og uden at skulle gøre ret meget – det er da fantastisk! 

Lige før du går ind til indfødsretsprøven

Det viser sig at nogle måder at stå på, kan give selvtillid, hvis du står sådan i tre til fem minutter. De kaldes power poses. En power pose, der kan gøres alle steder, er at sætte hænderne på hver sin side af hofterne, så albuerne stritter ud til siderne. En anden, der måske bedst udføres et sted, hvor ingen kan se dig – fx ude på et toilet – er hvor du holder begge arme straks over hovedet. Cirka klokken ti minutter i ti, hvis du forestiller dig at din navle er midten i et ur.

På vej hen til stolen, hvor du sidder og tager indfødsretsprøven, kan du også gå de sidste 3-4 meter på en lidt speciel måde. Hvis du hver gang, du sætter en fod foran den anden, vælger at krydse den cirka ti centimeter ind over, kommer højre og venstre hjernehalvdel til at arbejde sammen. Det er ofte en stor fordel for den måde, hjernen arbejder på. For den venstre side tænker matematik, tal og logik, mens den højre side tænker sprog. Indfødsretsprøven er ofte med mange tal, der skal huskes og på dansk, som måske ikke er dit første sprog og derfor kan dette måske give lidt hjælp at gøre.

Nu skulle du have inspiration til at få en god oplevelse, når du tager indfødsretsprøven. God fornøjelse!