Som du måske ved, vil 5 af spørgsmålene i indfødsretsprøve være baseret på aktuelle begivenheder.

Et emne der har præget de danske nyheder i februar 2018, er Prins Henriks bortgang.

Den 13. februar 2018 døde Danmarks dronnings ægtefælle, Hans kongelige Højhed Prins Henrik af Danmark.

Prinsen blev født 11 juni 1934 i Frankrig, i byen Talence- en forstad til Bordeaux. Han var født greve af Laborde de Montpezat.

Han blev viet med Prinsesse Magrethe den 2. af Danmark 10. juni 1967 i Holmens Kirke, og bryllupsfesten blev afholdt på Fredensborg Slot.

Prins Henrik var blandt andet protektor for Dansk Røde Kors, præsident for WWF (Verdensnaturfonden) og Europa Nostra.

Dronningen og Prins Henrik købte i 1974 vinslottet Château De Cayx i Cahor distrektet i Frankrig, hvorfra de producerede og solgte vin.

Fra gammel tid, har fransk været det officielle kongelige sprog, og dette var også tilfældet i den danske kongefamilie. Prins Henrik lærte aldrig at tale flydende dansk.

Prinsen led af demens i årene op til sin bortgang og dette førte ikke så sjældent til upassende kommentarer fra pressen. De seneste år op til hans død var han ofte på forsiderne af de kulørte blade med sine skæve udtalelser. Kongehuset valgte at åbne op omkring sygdommen ganske kort før prinsens død.

Han sov ind på Fredensborg Slot, omgivet af sin nærmeste familie og lå traditionen tro i Castrum doloris (smertens leje) i 3 dage, inden bisættelsen i Christianborg Slotskirke hvor offentligheden havde mulighed for at sige farvel. Han blev bisat i Christiansborg Slotskirke 20. februar.

Prinsen blev modsat traditionen ikke begravet i Roskilde Domkirke, hvor Dronningens nyligt færdige sarkofag står men blev kremeret og hans aske blev delt. Den ene del blev spredt ud over havet  og den anden del nedgraves i en urne i den private have på Fredensborg Slot.