En mand du skal kende inden du går op til testen i dansk indfødsret er Lars Von Trier. Ikke bare er han en af de mest internationalt kendte, danske instruktører. Han er også aktuel lige nu fordi han endnu engang er tilbage i folden ved Cannes Filmfestival.

Læs med her og lær om den kontroversielle instruktør og manuskriptforfatter. Måske dukker han op i din indfødsret test.

Lars Von Trier er født i Lundtofte i Kongens Lyngby kommune 30 april 1956. Han er uddannet fra Den Danske Filmskole i perioden 1979 – 1983. Han er medejer af Zentropa Film sammen med filmproducenten Peter Ålbæk (også kaldet ”Ålen”).

Han blev desuden udnævnt til Ridder Af Dannebrog.

I 1995 opfandt han sammen med filminstruktøren Thomas Vinterberg, filmbevægelsen ”Dogme 95” der er en filmstil med håndholdt kameraføring.

Han udemærker sig ved at have modtaget et væld af priser for sine spektakulære filmkreationer i både ind -og udland, og har blandt andet modtaget De Gyldne Palmer i Cannes for filmen Dancer in The Dark i 2000.

Til filmfestivallen i Cannes 19 maj 2015 blev Trier spugt ind til sine tyske rødder og interesse for nazistisk æstetik. Han svarede at han havde forståelse for Adolf Hitler og sympati.

Dette resulterede i at han blev erklæret ”persona non grat ” ( på latin betyder det uønsket person -> person der ikke er velkommen), selvom han undskyldte for sin udtalelse.

Lars Von Trier bærer et jødisk navn og hans biologiske far var medlem af den danske modstandsbeægelse under 2. Verdenskrig.

Von Trier forklarede sin udtalelse med at det var ”sort humor” som er en naturlig del af dansk humor, og undskyldte mange gange for sin fejlplacerede spøgefuldhed.

I år har Cannes igen åbnet dørene op for Lars i forbindesle med hans nye film ” The House That Jack Built”.

Lad os håbe at han for fremtiden kun lufter sine satiriske, indforståede spøgefuldheder overfor den danske presse, så han kan komme tilbage til Cannes.