Står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve? Så er du nok allerede godt i gang med diverse forberedelser til den kommende indfødsretsprøve. Den danske indfødsretsprøve er jo som omtalt, meget svær og faktisk en af verdens sværeste, at bestå. Så hvad får man egentlig, hvis man består den danske indfødsretsprøve og alle brikker falder på plads?

Når det kommer til snakken om den danske indfødsretsprøve, og hvorfor så mange mennesker som allerede har fast bopæl og opholdstilladelse i Danmark – alligevel vælger at gå op til den danske indfødsretsprøve, er det ofte det at kunne kalde sig dansker og være dansker på papiret som kommer til udtryk hos mange.
Dernæst er det at få dansk indfødsret, så man er på lige fod med alle andre danskere, når det kommer til det danske sygesystem. Men ikke mindst, og måske vigtigst er det også det danske pas.

Det rødbedefarvede danske pas

j Som de fleste nok ved, og som du nok ved – hvis du står og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve, så er det danske pas – også kaldt det rødbedefarvede danske pas, altså et af verdens mest magtfulde.

indfødsretstest danske pas

Når danskere står og skal rejse ud i den store verden, er det yderst sjældent der er det store besvær med rejsen. Mange danskere er måske ikke engang klar over det, fordi de altid har haft det danske pas – men nogle mennesker var visse lande, bliver altid nødt til at planlægge langt forud når de skal ud og rejse.
Som dansker skal du oftest blot planlægge transport, overnatning og pakke tasken. Alt dette skyldes det danske pas.
Det danske pas er altså blandt de allerbedste når det kommer til at få adgang til andre lande, uden først at skulle søge om visum.

Listen

Kigger man på den liste der blev udgivet i februar 2018, kan man se at Danmark nu ligger på fjerdepladsen, over de lande der har adgang til flest lande uden først at skulle søge visum. Danmark deler fjerdepladsen med Finland, Italien, Sverige og Spanien.

Listen kan ses nedenfor.

  1. Japan – giver adgang til 190 lande uden visum.
  2. Singapore – giver adgang til 189 lande uden visum.
  3. Tyskland, Frankrig og Sydkorea – giver adgang til 188 lande uden visum.
  4. Danmark, Finland, Italien, Sverige og Spanien – giver adgang til 187 lande uden visum.
  5. Norge, Storbritannien, Østrig, Luxembourg, Holland, Portugal og USA – giver adgang til 186 lande uden visum.