Et tv show der har betydet meget for danskerne de sidste 10 år er X Factor. Showet er en sangkonkurrence hvor dommerne er med til at udvælge og udvikle deltagerne i løbet af konkurrencen.

X Factor har en bred dækning i de danske medier, og det er ikke utænkeligt at der dukker et spørgsmål op i din danske indfødsret test i 2018. Så for at dække din viden om X Factor før din indfødsret test, får du lidt X Factor Facts her.

Første show blev vist i 2008 og det har kørt i 11 sæsoner på den statsejede kanal DR1.

Konceptet er nu blevet købt af TV2, hvor det sendes fra i 2019.

De dommere der har været med i flest sæsoner er Renee og Thomas Blachman.

Rocksangerinden Sanne Salomonsen var den tredje dommer i sidste sæson, for de unge solister under 25. Remee sluttede af med Solister over 25 år på en andenplads og Thomas Blachman vandt 2018 med den sammensatte gruppe ”Place On Earth”.

Den eneste dommer i 2019 der indtil videre er offentliggjort, er Thomas Blachman.

Thomas Blachman er oprindeligt trommeslager men har en fantastisk evne til at talentudvikle. Dette har resulteret i hans eget tv program ”Blachman på skemaet”,  et væld af foredrag og en invitation til åben høring på Christiansborg med Folketingets Undervisningsudvalg.

Det der har gjort X Factor Danmark så bemærkelsesværdigt, er Thomas Blachman hvadenten man kan lide ham eller ej. Hans stærke politiske meninger og hans filosofiske iagttagelser har præget næsten alle 11 sæsoner.

X Factor er værd at kende hvis du skal til test i dansk indfødsret, eller bare gerne vil have noget at tale med dine danske venner om. Danskerne kan nemlig godt lide X Factor.