Står du som så mange andre og skal op til den kommende indfødsretsprøve, så skal du læse med videre her… Danmark har nemlig fået et nyt stykke til alle historiebøgerne. Noget der helt sikkert også vil blive nævnt til den kommende indfødsretsprøve. Skal du op til den kommende indfødsretsprøve, skal du vel vide alt om Danmark? 

Så står du og skal op til den kommende indfødsretsprøve bliver du nødt til at vide, at Mads Pedersen simpelthen lige har vundet VM-guld i England. Ikke nok med det, så er han den første dansker som nogensinde har vundet VM-guld i herrernes linjeløb.

Mads Pedersen

Lidt om Danmarks nye historiske kapitel… Mads Pedersen har fødselsdag den 18. december 1995, han er altså kun 23 år gammel.

I en alder af kun 23 år, sikrede den unge Mads Pedersen sig den helt store triumf og kan dermed allerede kalde sig for Danmarks første vinder af VM-guld i herrernes linjeløb ved VM i engelske Yorkshire.

VM-guld

På en ellers barsk, regnfuld og kold dag over 261 kilometer, tog Mads Pedersen guldet foran italienske Matteo Trentin og schweizeren Stefan Küng.

Efter mere end 50 kilometer i udbrud sad Mads Pedersen som del af en trio i opløbet. At Mads Pedersen slog schweizeren Stefan Küng i Harrogate var forventet, men det at han også satte den tidligere verdensmester Matteo Trentin til vægs, det var en overraskelse for langt de fleste.

Mads Pedersen var på de sidste ti kilometer mod målstregen en del af en firemandsgruppe. Udover schweizeren Küng og de to italienere, Trentin og Gianni Moscon, med i udbuddet.
Kort inden var den hollandske favorit, Mathieu van der Poel gået helt kold og sat ud af spillet om VM-titlen… På den sidste bakke med 5,5 kilometer tilbage måtte Moscon også slippe.

Da der kun var en kilometer tilbage, begyndte spillet om, hvem er skulle åbne spurten. Med Mads Pedersen forrest, kiggede rytterne hinanden an og pludselig åbnede Trentin. Mads Pedersen svarede dog hurtigt tilbage, og overhalede den stærke italiener som dermed endte på andenpladsen flere meter bag den suveræne seje dansker.

Det er kun sjette gang i historien, at en dansker nogensinde henter en VM-medalje i herrernes linjeløb, men altså første gang at det lykkedes en dansker at tage VM-titlen.

Dansk cykelchef og landsholds ledelse er også målløse over Mads Pedersens VM-triumf i Yorkshire – ligesom alle deltagerne til den kommende indfødsretsprøve helt sikkert vil være.

De seneste ti års vindere af herrernes linjeløb ved VM:

År 2019: Mads Pedersen fra Danmark, år 2018: Alejandro Valverde fra Spanien, år 2017: Peter Sagan fra Slovakiet, år 2016: Peter Sagan fra Slovakiet, år 2015: Peter Sagan fra Slovakiet, år 2014: Michal Kwiatkowski fra Polen, år 2013: Rui Costa fra Portugal, år 2012: Philippe Gilbert fra Belgien, år 2011: Mark Cavendish fra Storbritannien, år 2010: Thor Hushovd fra Norge.

Så står du og skal op til den kommende indfødsretsprøve og drømmer du om at bestå den kommende indfødsretsprøve, så vil du sætte pris på at have læst ovenstående.

For hvordan skal du nogensinde kunne bestå den kommende indfødsretsprøve, uden at kende til et af de vigtigste kapitler i Danmarkshistorien? 

1. Hvem har vundet VM-guld i herrernes linjeløb i år?
2. Hvor blev VM-guld i herrernes linjeløb afholdt?
3. Hvor gammel er Mads Pedersen?
4. Hvem overhalede Mads Pedersen?
5. Hvor langt cyklede Mads Pedersen?