At få indfødsret i Danmark kræver at man består indfødsretsprøven… At bestå indfødsretsprøven i Danmark kræver at man er godt integreret i Danmark og at man har en bred viden om Danmark. En af de ting man må vide om Danmark, er at noget af det Danmark er mest kendt for, er de danske designere.

Dykker man ned i kendte møbeldesignere, vil man hurtigt opdage at Danmark har førstepladsen inden for designverdenen.

Danmark er ikke blot det førende land inden for feltet at have den yderst sværeste indfødsretsprøve, men vi er også svære at overhale når det kommer til lækkert, stilet og enkelt design.

Læser du med videre vil du blive præsenteret for tre af de dygtigste og mest kendte danske designere.

Hans J. Wegner

ja Hans Jørgensen Wegner blev født d. 2. april i 1914 og afgik ved døden d. 26. januar 2007. Han havde ægtefællen Inga Helbo og de to børn Marianne Wegner og Eva Wegner.

Han var en dansk arkitekt og møbelarkitekt. Han blev uddannet som snedker i 1931 og studerede fra 1936 til 1938 på Kunsthåndværkerskolen i København.

Udover at være arkitekt og møbelarkitekt, udgav han også de tre bøger: Hans J. Wegner, Hans J. Wegner og En stolemager.

Børge Mogensen

Børge Westergaard Mogensen blev født d. 13. april 1914 og døde d. 05. oktober 1972. Han havde konen Alice Mogensen og de to børn Thomas Mogensen og Peter Mogensen.

Han var udlært møbelsnedker i 1934 og videreuddannede sig til møbelarkitekt i 1936 til 1938 på Kunsthåndværkerskolens Møbelhøjskole og efterfølgende fra 1938 til 1942 på Kunstakademiets Møbelskole.

Hans mest berømte designs er: Tremmesofaen og Spansksstol.

Arne Jacobsen

Arne Emil Jacobsen blev født d. 11. februar 1902 og døde d. 24. marts 1971. Han havde børnene Peter Holmblad, Johan Jacobsen og Niels Jacobsen.
Han var en dansk arkitekt og formgiver. Han er blandt andet kendt for at være med til at indføre modernismen i Danmark.

Arne Jacobsen

Udover at være arkitekt og formgiver, har han også udgivet bøgerne: Architect Arne Jacobsen, Arne Jacobsen: absolut moderne, Arne Jacobsen: Objects and Furniture Design, Arne Jacobsen: How to be Modern in the 21st Century, Arne Jacobsen: aproximación a la obra complete, Arne Jacobsen: ironica perfezione, 25 Jahre Cylinda-Line, Arne Jacobsen – a Danish Architect.

Hans mest kendte designs er: Ægget, Svanen, Myren, Syveren og Dråben.

Så står du og undre dig over hvad Danmark ellers har at byde på, udover den meget svære og omtalte indfødsretsprøve – så er det værd at dykke ned i de ovenstående danske designere.

Frem for vores omtalte omkring den svære indfødsretsprøve, er de danske designere i stedet noget man som dansker kan være rigtig stolt af.