Du får her lidt mere viden om Det Danske Kongehus i ganske korte træk (god viden der indgår under kapitel 1 og 2 i testen til dansk indfødsret):

Det danske monarki er ifølge Grundloven konstitutionelt, hvilket betyder at monarken – som lige nu er Dronning Magrethe den 2.-  ikke kan udføre politiske handlinger på egen hånd. Selv om monarken underskriver alle love, har disse kun gyldighed, når de også er forsynet med en parlamentarisk ansvarlig ministers kontrasignatur.

Som statsoverhoved medvirker regenten ved regeringsdannelser. Efter rådgivning fra repræsentanter for de politiske partier opfordrer monarken den partileder, der har flest mandater bag sig i Folketinget, til at søge en regering sammensat og udnævner denne efter dannelsen. 

Folketingets åbning afholdes ifølge Grundloven altid første tirsdag i oktober og monarken ankommer kl. 11:45.

Dronningen bor på Amalienborg Slot i København. Udover at have fast bopæl på Amalienborg Slot, ejer kongefamilien også Fredensborg Slot, Marselisborg Slot og Gråsten Slot.

Hun kommer traditionen tro altid ud på balkonen eller verandaen på sin fødselsdag den 16. april, og hilser på folket kl. 12:00.

Dronningens bopæl og mødepligt til Folketingets åbning har været en del af spørgsmålene i tidligere indfødsret tests.