Den næste danske indfødsretsprøve er lige om hjørnet. Eller… Det er den i hvert fald for de som skal op til den. For det er jo ikke bare at skulle op til den danske indfødsretsprøve, det er jo også alle forberedelserne og alt materialet man skal igennem inden man kan gå op til den danske indfødsretsprøve. Når det er sagt, hvad er der så og vide om Danmark?

Men den danske indfødsretsprøve i baghovedet, og fokus på at vide alt der overhovedet er og vide om Danmark – er en af de vigtigste ting man overhovedet kan vide om Danmark, da at landet er helt fladt.

Faktisk er det så fladt, at det eneste bjerg der er i Danmark – er det såkaldte Himmelbjerg. Men rent faktisk, så er Himmelbjerget ikke engang et rigtigt bjerg…

Himmelbjerget

Himmelbjerget

Himmelbjerget er en bakke som har beliggenhed mellem Ry og Silkeborg. Bakken er i alt 147 meter høj. Kigger man på det med helt skarpe og ærlige briller, er der geologisk set kun tale om en såkaldt falsk pakke. Skråningen er nemlig dannet ved, at isen i istiden har fjernet jord i den tunneldal der senere hen er blevet til Julsø.

Navnet, Himmelbjerget – er kendt fra 1700-tallet. Man troede nemlig helt frem til 1847, at Himmelbjerget var Danmarks absolut højeste punkt.

Himmelbjerget er blevet et samlingssted. I 1854 stod grundlæggeren af Silkeborg, Michael Drewsen nemlig i spidsen for at afholde grundlovsfest på Himmelbjerget – hvilket er blevet en fast tradition med årene.

Udover at fejre grundlovsdag på Himmelbjerget, nyder mange mennesker også af den smukke udsigt og natur som Himmelbjerget har.

Minder på Himmelbjerget

På toppen af Himmelbjerget står et 25 meter højt muret tårn. Tårnet er rejst til minde om Kong Frederik d. 7. Tårnet er som tak for grundloven i 1849.
Tæt på toppen af Himmelbjerget står der en række mindesten. De er rejst til minde om Steen Steensen Blicher, A.F. Tscherning, Leopold Budde og Vilhelm Beck.
Der er også en sten som er rejst til minde om indførelsen af kvindernes valgret i 1915.

Himmelbjerget er en meget kendt bakke i Danmark, som med sine mange mindesten har en stor betydning for Danmark.