Godt forarbejde er 95 procent af arbejdet.

Godt forarbejde er 95 procent af arbejdet.

Indfødsretsprøven er en prøve, det kan være super vigtigt at præstere optimalt til. Den kan være ret så afgørende for et menneskes videre færd på livets vej, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt at optimere, hvor det kan lade sig gøre. Der kan være ufatteligt mange råd at give i forbindelse med prøven. Her har vi samlet nogle af disse, der forhåbentlig kan hjælpe vedkommende med at yde fem procent bedre.

Helt grundlæggende og banalt er et sådant råd om, at det er vigtigt at spise godt og være veludhvilet. En god nats søvn og en sund og nærende morgenmad kan være vigtigere, end man tror. Man tænker måske, at det ikke kan have den store indvirkning på en prøve, der varer 45 minutter, men hvis en håndfuld af de minutter går med at beklage sig over den morgenmad, man ikke har fået eller med at gabe, så er dyrebar tid gået tabt.

Det er super vigtigt at holde hovedet koldt. Hvis man kan ignorere tanken om, hvor vigtig prøven i virkeligheden er, så er man langt. Der er ikke noget, der kan virke præstationsmindskende som en lille stemme i hovedet, der bliver ved med at huske en på, at ens fremtid afhænger af ens præstation.

Godt forarbejde er 95 procent af arbejdet. Det er usvigeligt vigtigt at have forberedt sig ordentligt. Det betyder ikke at læse pensum igennem én gang. Det betyder at terpe pensum. At stille spørgsmål til sig selv, om det man har læst. Det betyder også at følge med i det danske samfund, i nyhederne, i alt hvad der rører sig.

Følger man de tre ovenstående råd, er man sådan set godt på vej mod et godt resultat til indfødsretsprøven.