Hvordan dumper man indfødsretsprøven? Det spørgsmål er der nok ikke mange der stiller sig selv. Derimod er der helt sikkert mange der til gengæld stiller sig selv spørgsmålet: Hvordan består man indfødsretsprøven 2020?
Dette spørgsmål må alle de prøvedeltagere der hvert år går op til den meget kendte og berygtede danske indfødsretsprøve 2020 stille sig selv. For hvordan består man egentlig prøven? Og hvad gør man hvis man ikke består prøven?

Indfødsretsprøven 2020 er en prøve man skal bestå, for at få dansk indfødsret. Også kaldt dansk statsborgerskab.

Indfødsretsprøven 2020 består af 40 spørgsmål, hvoraf man skal besvare mindst 32 rigtigt for at bestå.

Man har i alt 45 minutter til at besvare spørgsmålene.

Spørgsmålene handler om Danmark, dansk historie, dansk kultur, danske samfundsforhold og nuværende og vigtige begivenheder.

Indfødsretsprøven 2020 afholdes to gange om året.


40 ud af 40 rigtige – men dumpet?

Kirstine Sinclair er 42 år og er lektor på Institut for Historie på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet.
Hun er født og opvokset i Danmark, har gået på dansk folkeskole og taget en universitetsuddannelse i Danmark.
Dog har hun en britisk far og fik derfor britisk indfødsret.
Nu søger hun om dansk indfødsret og har derfor været oppe til indfødsretsprøven 2020 hos Lærdansk, som er Dansk Flygtningehjælps sprogcenter.

Dog fik hun i første omgang at vide, at hun ikke havde bestået indfødsretsprøven 2020. Selvom hun havde 40 ud af 40 rigtige…

I brevet hun modtog efter indfødsretsprøven 2020, stod der følgende:


Vi skal hermed meddele sig dig, at du har fået 40 point ud af 40 mulige. Det kræver 32 point for at bestå. Dette betyder at du har desværre ikke har bestået og ikke modtager bevis. Med venlig hilsen Lærdansk Odense.

For at bestå indfødsretsprøven 2020 skal man have mindst 32 ud af 40 spørgsmål rigtige, så med hendes 40 ud af 40 rigtige spørgsmål – havde hun selvfølgelig bestået indfødsretsprøven 2020.

En dumpet indfødsretsprøve?

Skabelon Fejl 

I en så vigtig sag som indfødsretsprøven 2020 er, hvordan er det så muligt at der sker fejl som denne?

Faktisk var dette ikke den eneste fejl Kirstine Sinclair blev udsat for…
Da hun og de andre prøvedeltagere skulle på til indfødsretsprøven 2020, matchede adressen på prøvelokalet ikke med det kort de havde fået tilsendt.
Hun har også modtaget adskillige sms’er fyldt med sproglige fejl – og der var endda også fejl i det nye brev hun modtag angående indfødsretsprøven 2020. Der stod endda resultatet af prøven i emnefeltet på den e-mail hun modtog.

Da hun henvendte sig til Dansk Flygtningehjælp fik hun til gengæld hurtigt både en undskyldning og en forklaring på ovenstående fejl.

Der var simpelthen tale om en skabelon fejl. En fejl der kan ske alle vegne. Men en fejl der bare ikke må ske i sammenhæng med en så vigtig prøve som indfødsretsprøven 2020 er.

Det er klart, at når man skal op til en så stor og vigtig prøve som indfødsretsprøven 2020 er – så følger der en masse tanker, nerver og nervøsitet med. Det er næsten uundgåeligt ikke at blive nervøs.

Så hvordan mon det ville være, rent faktisk at have bestået prøven og endda med alle spørgsmålene rigtige – og stadig modtage en e-mail der beklager og fortæller en, at man desværre ikke har bestået?

Det er noget de færreste har lyst til at opleve. Forhåbentlig er der nu heller ikke flere der ligesom Kirstine Sinclair kommer til at opleve denne fejl.

For indfødsretsprøven 2020 er jo en meget kendt og berygtet prøve. En prøve hvor der normalt rent faktisk ikke er plads til fejl for nogle af prøvedeltagerne…