Står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve? Står du måske ovenikøbet også at venter på svar fra drømmestudiet? Eller venter du blot på svar fra drømmestudiet? Eller måske du allerede har fået svar fra drømmestudiet? Lige meget hvad, så bør du læse med videre her.


Står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve?

At komme op til den danske indfødsretsprøve er en kamp i sig selv. Men at bestå den danske indfødsretsprøve er en endnu større kamp. Den danske indfødsretsprøve er nemlig kendt som en af verdens sværeste indfødsretsprøver…

De danske uddannelser

Selvom den danske indfødsretsprøve nok slår alt, hvis du sammenligner sværhedsgraden på den og forberedelserne til den, med diverse uddannelser og gennemsnit – så får størstedelen af de kommende studerende altså alligevel et sug i maven hver gang der skal søges om optagelse på drømmestudiet. 

Selvom de danske uddannelser er kendte for at være gode og eftertragtede, så er der altså alligevel forskel på hvor svært det er at komme ind på de forskellige uddannelser. Nogle af uddannelserne kan måske føles lige så uopnåelige som den danske indfødsretsprøve…

I alt blev 65.714 danskere optaget på en videregående uddannelse i år, hvilket er 74 procent af alle dem der har søgt ind.

Copenhagen Business School

Igennem de sidste mange år har Copenhagen Business School fået førstepladsen med den uddannelse der er allersværest at komme ind på.

Den hidtil sværeste uddannelse at komme ind på er nemlig International Business. Den er nemlig gået fra at have en adgangskvotient på 12,2 til 12,4 og er dermed den eneste uddannelse, hvis karakterkrav bryder karakterskalaen.

Uddannelserne med det højeste snit

De ti sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark, eller rettere sagt de ti uddannelser med det højeste snit i Danmark er følgende: 

International Business med et snit på 12,4, Cognitive Science med et snit på 11,9, International Business and Politics med et snit på 11,8, Psykologi i København med et snit på 11,8, Forsikringsmatematik med et snit på 11,5, Psykologi med et snit på 11,3, Klinisk biomekanik med et snit på 11,3, Professionsbachelor med kommunikation med et snit på 11,2, Psykologi i Odense med et snit på 11,2 og Business Administration and Digital Management med et snit på 11,2.


Kom du ikke ind på drømmestudiet?

Måske du endnu ikke har været oppe til den danske indfødsretsprøve, men måske du allerede har fået svar fra drømmestudiet. Måske du ikke kom ind? Så fortvivl ej. Flere af de videregående uddannelser har nemlig stadig ledige pladser. Måske der endda stadig er ledige pladser på den samme uddannelse du har søgt – bare et andet sted i landet.

I år er der i alt 392 udbud med ledige pladser. Det er steget fra sidste år, hvor der var 47 færre udbud. Af de 392 udbud med ledige pladser, er 129 af dem erhvervsakademiuddannelser, 133 af dem er professionsbacheloruddannelser og 130 af dem er bacheloruddannelser.

På Uddannelsesministeriets hjemmeside kan du med hjælp fra en oversigt, holde øje med hvilke uddannelser der stadig har ledige pladser og standby pladser.

1. Hvilken dansk skole har uddannelsen som er sværest at komme ind på?
2. Hvor mange udbud med ledige pladser er der i år?
3. Hvor mange danskere blev optaget på en videregående uddannelse i år?
4. Hvad er snittet på den sværeste uddannelse at komme ind på i Danmark?
5. Hvor mange procent af danskerne er kommet ind på deres drømmestudie i år?