Snakker man om den danske indfødsretsprøve, snakker man ofte også om indholdet af den. Når man snakker om indholdet af den danske indfødsretsprøve, kommer man ofte ind på, at man i prøven kommer ud for at skulle svare på spørgsmål omkring Danmark, den danske kultur, vigtige og nuværende begivenheder i Danmark.

 Bornholm er jo en af de vigtigste og smukkeste øer i Danmark.
Bornholm er jo en af de vigtigste og smukkeste øer i Danmark.

Når man snakker om den danske indfødsretsprøve, om Danmark, den danske kultur, vigtigste og nuværende begivenheder i Danmark – kan man næsten ikke undgå at komme ind på Bornholm. Bornholm er jo en af de vigtigste og smukkeste øer i Danmark.

Øen

Bornholm er en ø som ligger i den aller østligste del af Danmark, i det der hedder Østersøen.

Bornholm går under flere navne. Udover dens oprindelige navn, Bornholm – kaldes øren også Klippeøen og Solskinsøen.

Bornholms kommune hedder Bornholms Regionskommune. Bornholm har et totalt areal på 558km². Der er i alt 39.572 indbyggere på øen.

Den største by på Bornholm hedder Rønne og har i alt 14.031 indbyggere.

Bornholm er meget kendt for at have de fleste af Danmarks rundkirker.

Hvordan kommer man til Bornholm?

Har man lyst til at opleve Bornholm i stedet for blot at læse om øen, er rejsen dertil slet ikke så bekvemmelig.

For at komme til Bornholm kan man tage med det der hedder: “Bornholmslinjen”. Rejsen tager med denne linje kun en time og tyve minutter fra Ystad – eller tre timer fra København.

En anden mulighed, er at flyve til Bornholm. Man kan nemlig flyve fra København, Kastrup, fra Aalborg eller fra Billund med DAT til Rønne på Bornholm. Om sommeren, er der endnu flere transportmuligheder. Her flyver Alsie Express nemlig også fra Sønderborg.
Vælger man at flyve, tager det blot 35 minutter at komme til øen.

Så står man og skal op til den næste danske indfødsretsprøve, er man nysgerrig på indholdet til den danske indfødsretsprøve – eller er man blot nysgerrig på at lære noget mere om Danmark, den danske kultur, vigtige og nuværende begivenheder i Danmark – er det værd at læse nærmere om Bornholm, hvis ikke at besøge Bornholm.