Den seneste indfødsretsprøve, som fandt sted den 25. november, 2020, indeholdt 28 spørgsmål som har været i forrige prøver, og som derfor blev inkluderet i vores Træningsfase 1; 7 spørgsmål som ikke har været i officielle prøver, men som er inkluderet i vores Træningsfase 2; og 5 spørgsmål som vi ikke forudså.

 

3 af spørgsmålene som vi ikke forudså, er de såkaldte ”Aktuelle spørgsmål”. Da de ikke er baserede på det officielle studie materiale, er det svært at forudse hvilke aktuelle begivenheder udløser et spørgsmål i den officielle indfødsretsprøve. Vi fastslog to spørgsmål: Den med borgmesteren i København og den om lederen af Radikale Venstre.

Det efterlader os med 2 spørgsmål, som er baseret på den officielle studiemanual, men som vi ikke havde i vores træningsprogram.

Spørgsmål 15. Hvornår fik Danmark sin første socialdemokratiske statsminister?

1871 – 1924 – 1966 (korrekt svar: 1924)

Vi har et spørgsmål vedrørende navnet på den første socialdemokratiske statsminister (Thorvald Stauning) – men ikke om året han blev valgt.

Spørgsmål 32. Hvilket af følgende politiske partier er ældst?

Det Konservative Folkeparti – Socialistisk Folkeparti – Dansk Folkeparti (korrekt svar: Det Konservative Folkeparti).

Nøjagtig dette spørgsmål var inkluderet i juni 2019 OG i juni 2020; men svarmulighederne var:

Venstre – Enhedslisten – Dansk Folkeparti (2019)  (korrekt svar: Venstre) og

Radikale Venstre – Socialistisk Folkeparti – Liberal Alliance (2020) (korrekt svar: Radikale Venstre)

Du har mulighed for at tage hele testen her – efter hvert spørgsmål kan du se relevant information (om spørgsmålet har været før, i hvilken test, spørgsmåls ID’et i vores træningsprogram, og hvilken fase det tilhører.)

Lær mere om Træningsfaserne 1 og 2